Hembesök
Två män och en kvinna tar i hand under ett hembeök

Hembesök från Bastet Garden Design

 

Ett hembesök tar normalt cirka 2 timmar. Ni ringer eller mejlar mig så kommer vi överens om en dag som passar er. Ett hembesök är viktigt för att bekanta sig med objektet då det kan vara olika ljud, dofter, insyn, utsikt, läge och omgivning som man ska ta hänsyn till. Se längre ner på den här sidan hur ni gör för att förbereda er så att tiden utnyttjas på allra bästa sätt.

 

Vi börjar med att gå runt i trädgården medans ni berättar om era önskemål, vad som fungerar och vad som inte fungerar. Ni har kanske egna tankar om hur ni vill ha det, vilken stil och vilka funktioner ni vill ha i er trädgård. Till slut, efter en stunds resonerande och skissande kommer vi att landa på en slutsats. Det kan antingen vara så att ni är jättenöjda med denna genomgång och rådgivning för att nu fortsätta helt på egen hand, eller så bestämmer vi oss för en naturlig fortsättning i form av ett trädgårdsdesignuppdrag

 

Följande dokumentation tas normalt fram i samband med hembesök:

 

  • Olika idéskisser som vi gör tillsammans. En idéskiss görs snabbt på frihand och är normalt inte skalenlig. Idéskiss tillsammans med situationsplanen och funktionsplanen utgör grunden till senare trädgårdsritningar.

 

  • En funktionsplan. I en funktionsplan kopplas behov och önskemål till ytor. Det är en enkel, skalenlig ritning som visar alla funktioner som ska rymmas i trädgården och hur stor yta det är tänkt att dessa ska ta i anspråk. I funktionsplanen är det också bra att rita in hur man tar sig runt i trädgården, var gångar och stigar ska gå.

 

 

Så här kan du förbereda mötet (i enlighet med steget ”Nulägesanalys”):

 

  1. Skaffa en skalenlig tomtkarta, eller en situationsplan från kommunen
  2. Förbered en lista på större befintliga träd, buskar och perenner på tomten
  3. Undersök marken d.v.s. vilken jordmån som finns, om möjligt
  4. Fotografera tomten och byggnaderna

 

Fyll i och skicka kopia av frågeformuläret, växtlistan och bilderna till mig före hembesöket, via e-post eller vanlig post.

Copyright © 2018 BASTET GARDEN DESIGN